AuHa Kroužky

Šachový kroužek

Šachové království hledá mladé, nadějné šachisty, kteří by dovedli armádu k vítězství! Ale co když vaše děti nikdy předtím černo-bílé vojsko nevedly? Není se čeho bát, my jim v tom pomůžeme! Nejprve jim představíme krále s královnu, a poté i s jejich věrnými poddanými. Postupně je naučíme ovládat různé šachové scénáře, jako je zahájení hry, obrana a strategický útok. Po několika hodinách usednou do sedla jako generálové a zúčastní se opravdového šachového turnaje. A co taková šachová obíhačka? Ta dětem umožní poradit se jako generál s generálem a se svými brilantními taktikami dostat soupeře na kolena!

Co děti čeká

Každá hodina se stává šachovým dobrodružstvím rozděleným do tří klíčových částí. Úvodní část nás vede k opakování minulých taktik a strategií. Následuje inspirující odhalení nové látky a pochopení šachových zákoutí. Pak se ocitáme v nitru samotného dění, kde se děti pouštějí do praktické hry ve dvojicích, aby vyzkoušely své nové dovednosti v praxi. Náplň kroužku činí i pravidelné šachové turnaje, které si děti zamilují!

Co s sebou: to se děti dozví na první hodině
Délka lekce: 60 min
Věková skupina: 8-14 let
Kapacita kroužku: 10 dětí
Platební období: pololetí*
*informace o ceně a čase naleznete na jednotlivých školách se šachovým kroužkem

Za hranice šachových her

  • učení spolupráci i rivalitě
  • pravidelné šachové turnaje
  • rozvoj logického a strategického myšlení
  • vyzkoušení šachové obíhačky

Zaujal vás kroužek, ale není na škole, které si přejete?

Protože jako poskytovatelé dětských kroužků působíme teprve krátce, otevřeli jsme na různých školách jen malé množství kroužků. Může se tak stát, že kroužek, který vás zaujal, není zatím na škole, jež navštěvují vaše ratolesti, k dispozici. Zastáváme názor, že dětem by měly být poskytnuty rovnocenné příležitosti, a proto usilovně pracujeme na tom, aby se na školách co nejdříve otevřely i zbývající kroužky. Budeme moc rádi, když nám pomůžete tohoto cíle dosáhnout! Stačí poslat krátký email o jaký kroužek máte na vaší škole zájem a o zbytek se už postaráme! Děkujeme za pochopení a bude nám ctí brzy splnit vaše přání!

Přejít nahoru